četrtek, 10. september 2015

Creating a dream ...

Danes sem dobila pošto. Ves nasmejan mi je poštar porinil v roke majhno kuverto. Podpišem, vzamem, zaprem vrata. Zajamem sapo. Vedela sem, kakšen je predmet vsebine, pa tudi, da sta samo dve možnosti. Razočaranje ali veselje. Počasi odprem, pa ne upam pogledati v notranjost. Previdno brskam med priloženimi listi, da bi vsaj za trenutek ujela tisto ključno besedo ... Obvestilo ... Vpis. Preveč prilog, da bi šlo za zavrnitev. Opogumljena potegnem papirje na plan ... Na hitro preletim preplet besed ... Tam je!                                                                                         SPREJETI 
Še ena pomembna prelomnica v mojem življenju. Zdaj lahko sanjam naprej. Nova, sveža pota na obzorju, novo znanje, nova smer. Čaka me magistrski študij bioinformatike. Veselim se, da bom spet šolarček 1. oktobra.
Zaključim ti dve leti, nato pa lahko dalje ustvarjam svoje sanje. S polno paro naprej, z upanjem, da se lahko za zmeraj poslovim od dela v bolniških sobah ... In seveda, švist v tujino!

Seveda je prisoten tudi rahel strah ... pa ne toliko strah, pač pa napetost. Bo ta študij zame? Bom zmožna tega? Je to sploh prava odločitev?
Ahjoj, kdaj pa sploh zares vemo, da je neka odločitev pravilna? Vsak dan se srečujemo s takšnimi in drugačnimi, malimi ali velikimi, odločitvami. Pa kdaj ZARES vemo, da so pravilne?
Večje in manjše dileme se zaletavajo v nas z vso silo na vsakodnevni bazi. Po kakšnem ključu se sploh odločamo za rešitve? Lahko z gotovostjo trdimo, da je nekaj prav, drugo pa narobe?
Kako bi bilo, če bi vedno vedeli kako naprej? Saj ne bi bilo zanimivo ... Bil bi samo cilj, a nobene avanture.
Pa vendar se zmeraj sprašujemo ali je prav, da se odločimo za tega partnerja? Naj raje odidemo? Naj si kdaj ustvarimo družino? Naj raje uživamo svobodo?
Enako bi lahko rekli za poklic/službo/državo, itd. Naj ono, naj tisto?
Dileme, dileme, dileme. Naše življenje je ena sama velika dilema.
Pa vendar ni tako težko. Če si nekaj želimo, se moramo preprosto odločiti, ubrati novo pot in se soočiti s tem kar nam le ta prinese. Pa kaj, če je bila odločitev ''napačna''. Če kaj takega sploh obstaja. Še zmeraj verjamem, da vse prinese nekaj dobrega ali slabega, iz česar se lahko nekaj naučimo. Ali pa je preprosto samo novo doživetje, o katerem lahko pripovedujemo drugim.
Lahko živimo enolično življenje ali pa poskusimo nekaj novega ... Nikoli ne more biti tako hudo narobe, da se ni mogoče nekako izvleči iz zagate. Samo dovolj močni in pogumni moramo biti in uživati v tem, kar nam življenje prinaša!

S tako odločnostjo torej stopam novemu poklicu naproti. Ostale dileme, pa se bodo že nekako rešile sproti. :)


MAKE YOUR LIFE A GOOD TRIP!


Ni komentarjev:

Objavite komentar